Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η απόσυρση φέρνει....ανακύκλωση



http://www.newsbeast.gr/files/temp/C06B938C5DF2B1FBE9332B295B709271.jpgΤην παράνομη απόρριψη των αυτοκινήτων σε δρόμους, χωράφια, αλλά και σε φυσικά τοπία...
επιχειρεί να θέσει οριστικά στο παρελθόν η πολιτεία με τη φετινή περίοδο απόσυρσης των παλαιών οχημάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, η περίοδος απόσυρσης δίνει κίνητρο στους ιδιοκτήτες των παλαιών Ι.Χ. να σταματήσουν την ασύδοτη εναπόθεση των αυτοκινήτων τους σε κάθε απίθανο σημείο, βάζοντας τέρμα στην απειλή που συνιστούν για το περιβάλλον και τον άνθρωπο τα εξαιρετικά επιβλαβή υγρά των αυτοκινήτων.

Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά την τελευταία πενταετία καθώς η χώρα μας έχει αρχίσει να εφαρμόζει την ανακύκλωση των παλαιών οχημάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.

Η επέκταση της ανακύκλωσης των οχημάτων έχει δώσει ώθηση και στην ανάπτυξη ενός νέου κλάδου καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρίες δραστηριοποιούνται στη συλλογή των μετάλλων, των υγρών και των άλλων υλικών των Ι.Χ.

Το 2010 ανακυκλώθηκαν συνολικά 67.741 αυτοκίνητα, νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί φέτος.
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου